• In het KNVB bekertoernooi heeft DVOL 1 vanmiddag haar eerste wedstrijd met 3-5 verloren van het een klasse hoger spelende Rood Wit uit Groesbeek.

  In de wedstrijd in Lent werd de openingstreffer al in de derde minuut gemaakt door de Luuk Geerlings. Een goede voorzet van loinks werd beheerst ingekopt, 1-0. In de 14e minuut was het Rood Wit dat zich liet zien met een fraai schot van Emir tegen de lat. In de 16e minuut was weer raak voor DVOL. Een hoekschop werd goed voorgegeven door Jeroen Artz. Niek Temmink kopte de bal hard tegen de touwen: 2-0.

  Rood Wit deed in de 22e minuut wat terug om de achterstand te verkleinen. Kalid el Haddouti werd over rechts weggestuurd en schoot met een diagonaal schot de aansluitingstreffer in, 2-1. 3 minuten later werd de gelijkmaker in het net gelegd. Opnieuw was het Kalid die de bal weer beheerst in schoot, 2-2.

  Van dit gelijke spel kon de ploeg van Joop van de Ing echter niet lang genieten. Twee minuten later was het weer raak voor de ploeg van Michael Brussen. Een voorzet van Jeroen Artz werd bij de tweede paal met een prachtige volley in het net geschoten door aanvoerder Menno Niesten: 3-2

  Een waar doelpuntenfeest in de eerste helft werd afgerond door opnieuw Kahlid. Nu in de 40e minuut van de wedstrijd. Met een goed uitgevoerde aanval en een mooi schot werd de hattrick van Kahlid een feit, 3-3.

  Na de rust werd de eerste keer de voorsprong voor Rood Wit in de 47e minuut een feit. Een voorzet werd door Omar Nejjari doorgekopt en door Kahlid werd het laatste tikje gegeven voor zijn vierde doelpunt, 3-4. 

  Daarna ebde de krachten bij DVOL weg mede door een aantal gedwongen wissels vanwege blessures. In de eerste helft moest Mathijs Maters met een hoofdblessure het veld verlaten. Zijn 16-jarige vervanger Ynze Peters moest in de rust geblesseerd in de kleedkamer achterblijven. Ook Thijs Bertissen kon de wedstrijd niet uitspelen. 

  Rood Wit kreeg in de slotfase een grotere voorsprong. Met een formidabel afstandsschot wist Mika van Geele het net in de uiterste bovenhoek bij de tweede paal raak te schieten en de eindstand op 3-5 te brengen. 

  Al met al een bij vlagen een veelbelovende eerste wedstrijd voor DVOL waarin maar liefst vier tieners hun opwachting maakte.

  Volgende week is de tweede wedstrijd voor de beker. Dan speelt de ploeg uit tegen Overasseltse Boys. Aanvang weer om 14.00 uur.

   

rfwbs-sliderfwbs-slide