• Kantinecommissie

 • De kantine is het kloppend hart van DVOL
  Nog even napraten over de wedstrijd, op adem komen na een pittige training of een kopje koffie drinken terwijl je kind aan het trainen is? Het kan allemaal in de kantine van DVOL! De leden van de kantinecommissie maken het mogelijk.
   
  De kantinecommissie is te bereiken op: kantine@dvol.nl
 • Leden commissie

 • Meer info

 • Een belangrijke taak van de kantinecommissie is het zorgen voor een goed draaiende bar. En daar komt heel wat bij kijken! Van het trainen van barpersoneel, het maken van de bardiensten-planning, de inkoop van eten en drinken tot het naleven van wet- en regelgeving. Het hoort er allemaal bij.
   
  Openingstijden kantine
  • Woensdagavond 16:30 tot 17:30 uur en van 20:00 tot 23:00 uur
  • Donderdagavond 19:00 - 24:00 uur
  • Zaterdag 08:00 - 18:00 uur
  • Zondag 08:00 - 18:00 uur (opening kan variëren in verband met uit- en thuiswedstrijden)
  Ook voor speciale gelegenheden gaat de kantine open! Laat het ons tijdig weten als er iets gepland wordt, zodat we bezetting voor de bar kunnen regelen. Dat kan via kantine@dvol.nl.
   
  Vrijwilligers
  Een goed draaiende bar valt of staat met uiteraard met enthousiaste vrijwilligers. We kunnen dan ook altijd extra handjes gebruiken. Maar ook voor het welkom heten van gastteams tijdens wedstrijddagen, het netjes houden van de ruimte en of aankleding verzorgen, hebben we regelmatig vacatures.
   
  Bardienstplanning
  Gemiddeld draaien vrijwilligers twee diensten per seizoen. Alle vrijwilligers worden ingewerkt en er is een handleiding beschikbaar. Ook worden er bijvoorbeeld tapcursussen georganiseerd. Je kunt aangeven naar welke dag je voorkeur uitgaat; hier wordt rekening mee gehouden in de planning. De planning vind je hier. Mocht je op een bepaalde datum verhinderd zijn, dan kun je zelf ruilen met iemand anders. Per dagdeel is een appgroep aangemaakt, zodat je elkaar makkelijk kunt benaderen. Geef de ruil altijd door aan de coördinator, zodat het rooster actueel blijft.
   
  Verantwoord alcohol schenken
  Volgens de richtlijnen van NOC*NSF wordt in onze kantine geen alcohol geschonken als de jeugd wedstrijden speelt. Ook wordt alleen alcohol verstrekt aan bezoekers ouder dan 18 jaar. Barmedewerkers zijn verplicht om een legitimatie te vragen, houd hier dan ook rekening mee. We willen natuurlijk voorkomen dat we onze vergunning kwijtraken. 
  Tijdens de uren dat er alcoholhoudende dranken worden geschonken in de kantine, staat er altijd een barvrijwilliger achter de bar die de Instructie Verantwoord Alcohol schenken heeft gevolgd.

  Dat betekent dat we aan alle vrijwilligers die zich inschrijven voor het draaien van bardiensten vragen om eerst online het certificaat te halen. Het certificaat kun je hier gratis, maar met enige moeite, behalen. Heb je dit behaald? Laat dat dan weten aan de voorzitter van de kantinecommissie!
   
  Daarnaast is een aantal vrijwilligers in het bezit van een diploma Sociale Hygiëne, de Hygiënecode voor sportkantines (HACCP), allergenen en / of vakbekwaamheid Cafébedrijf en BHV-er (Bedrijfs- Hulp Verlener). Wil je bardiensten verzorgen (of doe je dat al) en ben je toevallig ook in het bezit van bovenstaande diploma’s? Laat dat dan ook weten aan de voorzitter van de kantinecommissie!
   
rfwbs-sliderfwbs-slide