• Afgelopen donderdag trainde de selectie van DVOL 1 voor het laatst in dit vreemde seizoen.
  Een training die werd gegeven zoals dat bij PUUR Voetbal ook gaat.

  Afgelopen seizoen kunnen we met recht bestempelen als het vreemdste seizoen sinds tijden. Vanuit het niets mochten we niets meer doen op dat geliefde voetbalveld waar we allemaal zo graag zijn, of de kantine waar we met zijn allen nog (heel even) de training of wedstrijd na aan het bespreken waren. Of simpelweg, het sociale contact bij DVOL werd abrupt verbroken door Corona. Een angstige situatie ontstond in Nederland en ook leden van DVOL hebben hier helaas mee te maken gekregen. Dus ja… hoe belangrijk is voetbal dan?

  Echter, voor mij en velen is het een belangrijke bijzaak! In het begin onderhielden we veel contact met elkaar via de communicatiemiddelen die er zijn, maar toch ontbreekt dat samen zijn: de gezelligheid, het samen toeleven naar die zondag.

  Vervolgens kwam er het bericht dat we weer mochten sporten, weliswaar op 1,5 meter afstand. We hebben dit dan ook direct gedaan. Echter kwam ik (en vele anderen) al snel tot de conclusie dat voetballen op deze manier gewoon erg lastig is. Je mist de vormen waarin je contact met elkaar hebt en de duels kan uitvechten. De training verandert daardoor en de grootste verandering is dan ook dat je niet meer toe kan leven naar die wedstrijd en zo wordt de training vooral belangrijk voor het sociale aspect! Deze factor is natuurlijk ook belangrijk binnen een team.

  We wachten met smart op de berichten (mits het veilig is) dat we weer kunnen voetballen zoals we dat graag willen. Het ‘’nieuwe normaal’’ is namelijk best ingewikkeld in dat voetballen.

  Rest mij toch even terug te blikken op afgelopen seizoen. Een seizoen waarin we kwalitatief goede wedstrijden hebben gespeeld waarbij er soms ook een mindere ‘’pot’’ was. We hebben elke wedstrijd gespeeld om te winnen met aanvallend voetbal. Als je denkt aan aanvallen en risico’s nemen, kan de suggestie ontstaan dat we veel tegendoelpunten zouden krijgen. Echter hebben WIJ de minste tegendoelpunten van deze competitie. Een gegeven waar ik trots op ben. Jeugdspelers die vervroegd zijn doorgestroomd en zijn gedebuteerd, waarbij de ingeslagen weg om eigen jeugd kansen te geven, werkt! Dit seizoen hebben we best wat nieuwe spelers van andere clubs erbij gekregen en ik kan een ieder in het team een compliment maken hoe deze jongens zijn opgevangen. Trots ben ik dan ook op de vaste supporterskern die we altijd weer mochten begroeten bij de wedstrijden, bedankt daarvoor!

  Aan het einde van het seizoen vertrekken of stoppen er altijd spelers of gaan lager voetballen bij DVOL. Ik wil jullie bedanken voor jullie inzet dit jaar en veel succes wensen aankomend seizoen. Verder zal Marcel Stevens stoppen als verzorger. Hij heeft besloten een stapje terug te doen om meer tijd voor andere zaken te krijgen. 

  Marcel bedankt! Je bent een topper! 

  Ik wil mijn andere kaderleden bedanken voor de inzet en passie die ze afgelopen seizoen erin hebben gegooid en natuurlijk de spelers voor het vertrouwen dat we in elkaar hebben. De samenwerking met DVOL 2 heb ik als prettig ervaren en we hebben een betrokken Technische Commissie die het beste voor heeft met DVOL 1 en de rest van de club, mooi om te zien!

  Als laatste wil ik wat extra regels gebruiken over het stoppen van Geert Jan Hendriks (GJH) als assistent trainer van DVOL 1.

  GJH heeft aangegeven wat meer tijd aan zijn bedrijf te willen besteden, al blijft hij wel de spil in het laten doorstromen van eigen jeugd.

  Toen ik 3 jaar geleden bij DVOL kwam, heeft hij mij wegwijs gemaakt bij deze club. Niets in de afgelopen jaren is teveel geweest voor hem. Altijd aanwezig op de training en wedstrijden, een man waar je vertrouwelijke informatie bij kwijt kon, een trainer die ook nog eens een goede training kon geven en vooral iemand die als vertrouwenspersoon van de spelers diende. Nooit een stemverheffing om zijn punt duidelijk te maken, knap! 

  De spelers hebben veel respect voor hem! Dit alles deed GJH belangeloos en hij houdt er zeker niet van om in de belangstelling met hetgeen wat ik nu beschrijf.

  Geert (en natuurlijk het gezin die erachter moet staan), ontzettend bedankt voor de 3 mooie jaren, ik heb je leren waarderen als een fijn mens en een prima trainer. DVOL 1 gaat jou zeker missen. We gaan elkaar zien.

  Als laatste wil ik een ieder een fijne zomervakantie toewensen en blijf gezond. Hopelijk mogen en kunnen we elkaar weer zien na de zomer, op ons vertrouwde voetbalveld, kijkend naar een wedstrijd. Of elkaar gewoon weer zien in de kantine waar we samen genieten van een drankje en lekker mijmeren over de gespeelde wedstrijd.

  Groeten,
  Michael Brussen
  Hoofdtrainer DVOL 1

rfwbs-sliderfwbs-slide