• Voetballen met een lach! 

  Michael Brussen, hoofdtrainer DVOL, gaat zijn droom achterna en start de PUUR Voetbal Academie. Een nieuw en modern voetbalconcept waar de jeugd met veel plezier beter leert voetballen. Michael is er van overtuigd dat plezier en resultaat samen gaan: "Voetballen met een lach zorgt ervoor dat spelers het beste uit zichzelf halen."  

  Vanaf vrijdag 7 februari is het zover en start Michael zijn eigen PUUR Voetbal Academie. Hij begint op de velden van DVOL in Lent. Zowel meisjes als jongens zijn welkom. Michael is enthousiast: "De Academie is de plek waar ik alles wat ik geleerd heb bij elkaar laat komen en die ik wil gebruiken om jeugdige spelers beter te maken."

  Michael Brussen (uit Wageningen) is een echt voetbaldier. Hij staat op en gaat naar bed met voetbal. Hij volgde de cursussen UEFA Trainer Coach B en Hoofd Opleidingen A, verdiepte zich in jongeren met problemen, in voeding en in video-analyses. Via de jeugd van WAVV in Wageningen kwam hij bij DOVO in Veenendaal, waar hij nu Hoofd Jeugd Opleidingen is. Bij DVOL is hij sinds de zomer van 2017 met succes Hoofdtrainer. Daarnaast is Michael KNVB-docent en start hij nu dus zijn eigen voetbalacademie. Druk? "Nee, voetbal is mijn passie en als je iets heel leuk vindt gaat het vanzelf. Ik heb er altijd van gedroomd om een eigen voetbalconcept te introduceren. Ik heb er lang over nagedacht en met veel mensen gesproken. Ik denk dat we een geweldig concept hebben ontwikkeld, met de beste elementen uit alle cursussen en opleidingen die ik gevolgd heb. En met dat wat voetbal zo PUUR maakt. Als een klein jongetje of meisje voor het eerst het veld op gaat dan spat het plezier ervan af. Dat plezier wil ik vasthouden."

  "Ik noem het voetballen met een lach omdat ik er van overtuigd ben dat plezier een belangrijk element is als je jezelf wilt ontwikkelen. Sommige mensen vinden dit misschien gek omdat plezier vaak direct wordt geassocieerd met ‘vrijblijvend lachen’ en afleiding. Plezier is echter energie die je voelt, ‘vanzelf’ voortbeweegt en uitstraalt. Van plezier word je beter. Maar plezier hebben betekent niet dat we het niet serieus aanpakken. We voetballen met een lach, maar we  werken wel via bewezen methodieken. Alleen zo kunnen we het beste uit de spelers halen. Ik ben niet voor niets op allerlei cursussen geweest om te ontdekken wat het beste is voor spelers en speelsters. De Arsenal methodiek en COGI zijn vaste onderdelen in de trainingen. Iemand die onze Academie volgt krijgt een veel betere balbeheersing. Door de beheersing krijgen spelers overzicht en zullen ze daardoor met meer plezier voetballen."

  "Het is leuk om een mooi concept te ontwikkelen, maar het staat en valt met de inzet van goede trainers en coaches. Ik ben blij dat ik geweldige mensen om me heen heb kunnen verzamelen. Speciale aandacht daarbij voor Ole Romeny. Ole is ooit begonnen bij DVOL en is nu de spits van NEC. Hij  weet wat er komt kijken om je talent te ontwikkelen. Als hij niet bij NEC hoeft te trainen staat hij met veel plezier op de DVOL-velden om zichzelf verder te verbeteren. Hij geniet van zijn sport. Ook Ole is ervan overtuigd dat plezier en ontwikkelen samen gaan. Daarom past hij perfect bij PUUR Voetbal. Naast Ole staat er een team van mensen die op allerlei vlakken speciale skills hebben. Zoals Marco Wientjes, speler van DVOL 1 en trainer van NEC 011. Maar ook Jose de la Puente Pozo, die werkzaam is op een middelbare school en didactisch en pedagogisch zeer sterk is."

  Michael kijkt uit naar de komende periode: "Voor mij begint de droom van mijn PUUR Voetbal Academie bij DVOL. Vrijdag 7 februari 2020 is het zover. Maar men kan zich nu al aanmelden via  https://puurvoetbalacademie.nl ".

  Vandaag staat er een mooi artikel in De Gelderlander: https://www.gelderlander.nl/voetbal-betuwe/nec-er-romeny-en-dvol-trainer-brussen-willen-de-lach-bij-kinderen-op-het-voetbalveld-brengen~a1ef20684/

   

  PUUR Voetbal zet zich in voor KiKa. Helaas worden ook kinderen ziek, soms zelfs zeer ernstig. Het kunnen bijdragen om ernstige ziektes bij kinderen  te voorkomen is ons veel waard.KiKa heeft als doel de genezingskans van kinderen te vergroten.Daarom steunt PUUR Voetbal via KiKa het onderzoek naar kinderkanker.

   

   

   

rfwbs-sliderfwbs-slide