• In De Gelderlander van vandaag een mooi artikel  over onze keeper Mick Kuling. Onder de kop "Keeper Mick Kuling van DVOL na ultieme kopgoal: ‘Was een goedmakertje’". 

  Doelman Mick Kuling van DVOL groeide in de slotminuut van het duel met Roda’28 uit van schlemiel tot held. 

  Mick Kuling moet er een beetje om lachen; de manier waar­op de ‘zaadwedstrijd’ van DVOL tegen Roda’28 zondag uitpak­te. Met een kopgoal (2-2) groei­de de lange Lentse goalie uit tot de held van de dag. ,,Terwijl het mijn slechtste wedstrijd van het seizoen was. Die goal was ‘een goedmakertje’.”

  Zijn coach Michael Brussen riep dat hij mee naar voren moest bij die allerlaatste corner van Marco Wientjes, bij een 2-1 achterstand. ,,Ik was al eerder meegegaan, toen was de bal afgeslagen. Kort voor het einde zei ik tegen onze verdediger Jop Disveld: ‘Ik ga dit effetjes goedmaken’. Want bij die 2-1 was ik niet vrijuit gegaan. Hun rechtsbuiten schoot in de korte hoek en die bal had ik kunnen hebben.”

  Dus rende Kuling in die slotseconden naar voren en ging voor de neus van zijn Winssense collega staan: ,,Ik weet hoe lastig dat is voor een keeper.” De corner van Wientjes dreigde achter hem terecht te komen, dus hij deed een paar stapjes terug, struikelde half over een been (,,het was druk binnen die 5 meter”), schampte de bal met het hoofd en zag uit zijn ooghoek dat de bal in de verre hoek het net toucheerde: 2-2.

  Zo deed Kuling wat zijn collega Dennis Amati van DIO’30, ongeveer op hetzelfde tijdstip, niet lukte in de slotseconden tegen HAVO: bij 3-2 kopte Amati naast.

  ,,Het was zo onverdiend geweest als we dit hadden verloren”, zegt Kuling (24), die dit kunstje nog nooit eerder flikte. ,,Wij speelden prima, zoals het hele seizoen al. Maar het schort steeds aan de eindpass. Ik ben wel klaar met die gelijkspelletjes (al vier dit seizoen, PB). Je kunt beter een keer een zaadpot verliezen en de volgende wedstrijd winnen.”

  Kuling, student bedrijfskunde in Nijmegen, keept al sinds de F-jes bij DVOL. Hij en zijn goede vriend Jur Mombarg (23) wisselen elkaar al jaren af als keeper. ,,Het is geen concurrentie, we gunnen het elkaar. Toen ik vorig seizoen terugkwam van een jaar studeren in Mexico City heb ik geen plek onder de lat opgeëist. Jur deed het geweldig, vooral in de finale tegen GVA. Hij had een flink aandeel in onze promotie.” Mombarg keept nu in het tweede vanwege druk werk.

  Het leuke van keepen, vindt Kuling, is dat het alles of niks is: ,,Voor de goal gebeurt het altijd en dan is het meteen cruciaal. Ja, frustrerend kan het ook zijn.” De Lentenaar weet nu hoe hij dat rotgevoel kwijt kan raken.