• Sportief speeddaten – kennismaken met andere sporten tijdens de DVOL sportdag op 20 maart

  In deze tijd bewegen kinderen minder en vaak op dezelfde manier. Voor de afwisseling en om actief bezig zijn te stimuleren, organiseren we op zaterdag 20 maart eens iets anders voor de jeugd: De DVOL sportdag! Een dag om lekker actief bezig te zijn, kennis te maken met andere sporten en te ontdekken wat andere sporten kunnen bijdragen aan jouw voetbalspel!

  Meehelpen met een workshop of clinic van jouw geliefde sport?
  Om al die verschillende sporten aan te kunnen bieden, hebben we hulp nodig van onze verenigingsleden. Ben je toevallig een volleyballer, rugbyspeler, atleet, vechtsporter, turnkampioen, yogadocent, badmintonner of iets heel anders en wil je de liefde voor jouw sport overbrengen op onze jeugd? Stuur dan een mail naar verenigingsmanager@dvol.nl.

  Een brede basis maakt een betere sporter
  Door verschillende sporten te beoefenen, worden kinderen behendiger en leren qua beweging in andere oplossingen te denken. En omdat je met verschillende sporten ook verschillende spiergroepen traint, is er ook nog eens minder kans op blessures. Er zijn veel voorbeelden van topsporters die lange tijd ook andere sporten hebben beoefend.  

  Oranje leeuwin Jackie Groenen heeft op hoog niveau aan judo gedaan. Ze haalde zelfs brons op het EK judo in 2010. Je ziet bij het aangaan van een duel dat zij, vanwege haar judo achtergrond, een betere stabiliteit en timing heeft.

  En Zlatan Ibrahimovic heeft lang aan Taekwondo en kickboksen gedaan. Hij kan ballen raken die een andere voetballer aan zich voorbij ziet gaan omdat hij een bijzondere flexibiliteit en behendigheid ontwikkeld, zeker ook gezien zijn lengte.

  Ook bij andere sporten zie je dit terug. De wielrenner Marc Cavendish heeft door snelschaken zijn reflexen geoefend. Het hielp hem snel beslissingen te kunnen nemen en meerdere stappen vooruit te kunnen denken. Dat heeft zeker geholpen tijdens massasprints.

  Inspiratie? Meld je aan!
  Je ziet, er zijn heel veel verbanden te leggen tussen verschillende sporten. Krijg je er ideeën van? Neem dan contact op met onze verenigingsmanager@dvol.nl om te kijken op welke manier je kunt bijdragen aan de DVOL sportdag op zaterdag 20 maart!

rfwbs-sliderfwbs-slide