• Afgelopen zondag was de MO13 team van de week bij de eerste wedstrijd van het seizoen van DVOL 1.

   

  Het team maakte zelf het volgende verslag:

  Op zaterdag hadden de meiden van de MO13-1 nog keihard gewerkt en helaas (onterecht) hun openingswedstrijd van het seizoen met 1-0 verloren. En vandaag (zondag) waren ze uitgenodigd als team van de week. Ruim anderhalf uur voor de wedstrijd werden ze hartelijk ontvangen door trainer Michael, aanvoerder Luuk en de rest van de technische staf van DVOL 1. Na het welkomstwoord schuifelden de meiden en hun trainers en leider wat onwennig naar de kleedkamer voor de wedstrijdbespreking. Bij standaardsituaties moest er een treintje gemaakt worden, de zone linksvoor werd bewust vrijgehouden en er zou ver op de helft van Hapse boys druk gezet worden. De verwarring in de ogen van de meiden was groot, ze snapten er maar weinig van. Gelukkig nam de trainer ze daarna nog even apart om het nog eens geduldig uit te leggen.

  Toen de spelers uiteindelijk het veld op kwamen vormden de meiden een Champions League waardige erehaag van rood-witte vlaggen. En na het eerste fluitsignaal stond er op elke strategische plek om het veld een ballenmeisje paraat. De opmerking van één van de meiden was treffend “met al die ballenmeisjes om je heen moet je je wel net echt een profvoetballer voelen”. Gelukkig werd er meer raak dan over geschoten, waardoor er een mooie 4-1 eindstand op het scorebord stond. In de rust gingen de meiden de strijd met een “echte” keeper en elkaar aan tijdens het penalty schieten. Met een paar fraaie schoten in de kruising maakten ze het de keeper meer dan moeilijk en een terechte winnaar verliet trots het veld!

  De zondag werd waardig afgesloten, met stiekem toch wel het lekkerste onderdeel van deze dag; friet met mayo.

  NB: Dat de meiden geinspireerd werden door DVOL 1 bleek vandaag (zaterdag) bij de 2e wedstrijd van het seizoen. Uit bij Eendracht Mook werd in een prachtige wedstrijd met 7-3 gewonnen.

  De samenwerking tussen het team van de week en DVOL 1 krijgt deze week overigens nog een mooi vervolg. De trainer van DVOL 1, Michael Brussen, zal deze week een gasttraining verzorgen bij de meiden van de MO13-1. 

  Al met al een mooie start van het seizoen!