• In De Gelderlander vandaag een mooi artikel over twee talenten van DVOL. Thijn Janssen (16 jaar) en Milan Gardien (15) maakten de afgelopen weken hun debuut in DVOL 1. Twee jonge toptalenten. Maar ze zijn gelukkig niet de enige. In de selectie van het eerste treffen ze onder andere de tieners Teus Evers, Sjors Coenen en Ynze Peters.

  De afgelopen periode zijn bovendien (jongere) spelers van DVOL uitgenodigd voor regionale test wedstrijden bij de KNVB en zijn andere uitgenodigd om kennis te maken met NEC. 

  ___________________________________________________________________________________

  DVOL (derde klasse D), de club van de youngsters Milan Gardien en Thijn Janssen, en SV Angeren (4D), de ploeg van talent Mees Kuster, zijn uitstekend begonnen aan de competitie. Beide teams pakten de vollebuit uit de eerste twee duels. DVOL is ook koploper en ontvangt zondag hekkensluiter Vitesse'08 uit Gennep. Angeren staat op doelsaldo derde in 4D achter 'buurmannen' GVA en Jonge Kracht. De ploeg van trainer Gerrit-Jan Barten is zondag te gast bij SC Groessen.

   

  Milan Gardien, 15 jaar

  aanvallende middenvelder DVOL, 4 havo

  Bescheidenheid siert de mens. Ook Milan Gardien uit Lent. Na zijn debuut in het eerste elftal van DVOL, in de derde klasse een week eerder, startte de 15-jarige afgelopen zondag zelfs in de basis in het duel bij Groesbeekse Boys (0-3 winst).

  ,,Maar ik zie het zelf nog niet als 'vast bij het eerste zitten', hoor", zegt Gardien, speler van de Onder 17-ploeg. ,,Er zijn wat blessures bij het eerste en daarom krijg ik mijn kans. Ik had echt niet verwacht dat het nu al zou gebeuren. Ik ben de trainer (Michael Brussen, BvZ) heel dankbaar dat hij het aandurft met mij."

  Gardien betaalde het vertrouwen van Brussen zondag terug met zijn eerste doelpunt. ,,De bal kwam vanaf links voor de goal en eenbeetje achter me,maar ik kreeg hem toch op doel", beschrijft hij zijn treffer. ,,Door het natte kunstgras kreeg hij genoeg vaart. Echt niet de makkelijkste goal."

  Daar klinkt dan toch ook bravoure door. ,,Het tempo ligt bij het eerste een stuk hoger en tactisch zijn er ook veel dingen anders. Op dinsdag train ik met mijn eigen team en donderdag met het eerste. Daar word ik lekker hard aangepakt door de trainers, daar leer ik van."

  Voorlopig verdeelt hij zijn energie nog over twee teams. ,,Alleen als ik bij het eerste op zondag in de basis sta, doe ik op zaterdag niet met mijn eigen team mee. Anders wel, zodat ik mijn minuten maak. Maar bij het eerste spelen is toch het mooiste."

   

  Thijn Janssen, 16 jaar

  verdedigende middenvelder DVOL, 5 havo

  Milan Gardien staat er bij DVOL in Lent niet alleen voor. In zijn kielzog debuteerde vriend Thijn Janssen in het eerste elftal, twee weken geleden bij de 4-1 winstpartij tegen Hapse Boys. ,,Toen waren het tien minuten, zondag tegen Groesbeekse Boys al twintig", telt de Onder 19-speler. ,,In de voorbereiding had ik ook al gespeeld, maar het blíjft toch elke keer weer een beetje spannend."

  Bij het eerste van derdeklasser DVOL vangen ze de net 16-jarige controlerende middenvelder prima op. ,,Ze sturen me echt goed aan: als ik verkeerd loop, coachen ze me en als ik wat goed doe, roepen ze 'klasse, Thijn'. Dat geeft me vertrouwen."

  Samen met zijn maatje Gardien pendelt hij vrolijk op en neer tussen jeugd- en eerste elftal. ,,Milan en ik zijn hartstikke goede vrienden. We hebben best wat seizoenen samen gevoetbald en ook buiten het voetbal gaan we met elkaar om. Ik denk dat we het allebei niet zo snel hadden verwacht."

  Janssen kent zijn taak in het team. ,,Ik kan goed een bal veroveren en die dan snel door passen. Dat is mijn spel. Ik ben niet zo van de individuele actie, dat laat ik aan anderen. Mijn doel voor komend seizoen is volledig aansluiten bij het eerste en minuten maken. Daar wil ik keihard voor werken."

  En dan? Er mag gedroomd worden. ,,Daarna misschien ooit een stapje hogerop nog, als dat kan. Maar dat kan ook met DVOL als we hier samen goed presteren."

   

  Mees Kuster, 17 jaar

  aanvallende middenvelder, SV Angeren, eerstejaars mbo

   

  Afgelopen zondag was hij jarig, op de dag van de 5-1 thuiszege op Loo in de vierde klasse D. Met zijn nét zeventien jaar is Mees Kuster al een 'ervaren kracht' bij het Angeren van trainer Gerrit-Jan Barten.

  ,,Vorig seizoen maakte ik tegen Groessen mijn debuut in het eerste en heb ik in totaal een wedstrijd of tien gespeeld", zegt Kuster. ,,Steeds had ik wel wat zenuwen en nog steeds wel een beetje."

  Kuster heeft zich als benjamin van het toch al jonge Angeren nu al ontpopt tot vaste nummer 10. ,,Soms speel ik als aanvaller, maar het liefst speel ik daar net achter; ballen wegsteken en acties maken. Dat vind ik het leukst. Het grootste verschil met het voetballen bij de jeugd is de snelheid van het spel. En het is veel serieuzer."

  Als eerstejaars A-speler denkt hij amper nog aan jeugdvoetbal. ,,In het eerste competitieduel tegen CHRC (0-1 winst, BvZ) en afgelopen zondag op mijn verjaardag heb ik vrijwel de hele wedstrijd bij het eerste gespeeld. Ik krijg genoeg minuten van de trainer. Alleen als dat niet zo was, zou ik liever met de jeugd meedoen."

  Buiten de trainingen om duikt hij regelmatig het krachthonk in. ,,Om sterker te worden. Want in onze klasse gaat het er best stevig aan toe. Veel tegenstanders moeten het van de lange bal en fysiek spel hebben. Ik focus me naast school echt op het voetbal. Prof worden zie ik niet zo maar gebeuren, maar ik wil wel kijken hoe ver ik kan komen."